Seafood

glass-placeholder

Rumpai Laut

Seafood

Nutrients

Kalori, Yodium, Fiber, Besi, Omega 3 asid lemak, Karbohidrat, Protein, Lemak, Serat, Riboflavin, Thiamin, Besi, Mangan, Coppe, Vitamin A, C, E dan K, Folat, Zink, Choline, Natrium, Kalsium dan Magnesium yang kecil, Polisakarida

Pregnancy

Tahukah anda rumpai laut dianggap sebagai makanan yang luar biasa? Rumpai laut dipenuhi manfaat dan diketahui sebagai pemulihan natural untuk banyak ubat sakit kanak-kanak. Pengambilan rumpai laut yang terkawal ketika hamil adalah dibenarkan kerana adanya Omega 3 asid lemak dapat merangsangkan tumbesaran otak janin.

Postpartum

Anda boleh makan rumpai laut selepas melahirkan. Nutrien yang terkandung dapat merangsangkan sistem imun badan, merangsangkan transformasi sel limfosit and memudahkan proses pemulihan ibu. Berhati-hati dengan alergi dan berwaspada sebelum memakannya untuk mengelakkan reaksi yang tidak diingini.

Breastfeeding

Nutrien yang dijumpai di dalam rumpai laut dapat membantu pembesaran dan tumbesaran bayi. Tambahan itu, serat apada rumpai laut boleh memperbaiki dan melegakan masalah sembelit. Periksa dulu alergi anda sebelum makan.

Baby

Rumpai laut adalah semulajadi, menyihatkan dan selamat untuk kanak-kanak, tetapi bukan bayi. Untuk bayi, dinasihatkan supaya memberi mereka makan rumpai laut hanya apabila mereka sudah boleh mengunyah atau berusia lebih dari 2 tahun. Untuk bayi yang lemah sistem imunnya, sebaiknya elakkan diberi makan rumpai laut kerana iodin yang ada. Apabila memperkenalkan rumpai laut pada bayi, bermula dengan kuantiti sedikit untuk memerhatikan dahulu reaksi alerginya.