Whole Grains

glass-placeholder

Kacang Merah

Whole Grains

Nutrients

Fibre, Folat, Mangan, Fosforus, Potassium, Magnesium, Zink, Zat Besi, Tiamin, Vitamin B6, Riboflavin, Niacin, Pantothenic acid, Selenium

Pregnancy

Kacang merah selamat untuk wanita hamil. Ia adalah punca terbaik asid folik yang elok untuk merangsangkan perkembangan bayi. Ia juga membantu melancarkan tekanan darah dan menguatkan sistem imun.

Postpartum

Makan kacang merah dalam tempoh selepas bersalin bantu menguatkan imun ibu. Kacang merah mengurangkan masalah penghadaman dan sembelit. Kerana wanita selepas bersalin hilang banyak darah ketika melahirkan, zat besi dalam kacang merah bagus untuk pembentukan sel darah merah baru.

Breastfeeding

Kacang merah bagus untuk ibu menyusu kerana ia penuh dengan zat besi dan antioksidan, bagus untuk ibu dan bayi yang membesar. Sesetengah ibu mendapati dengan makan barli juga boleh tingkatkan jumlah susu.

Baby

Bayi 8 bulan atau lebih tua boleh makan kacang merah. Ia boleh menguatkan sistem imun dan membantu keseluruhan tumbesaran, seeloknya masak dengan sedikit lama untuk memudahkan bayi anda hadamkannya.