Meat and Protein

glass-placeholder

Daging Babi

Meat and Protein

Nutrients

Vitamin A, C, B1 (tiamin), B2 (riboflavin), Niacin, Folat, Kalium, Fosforus, Magnesium, Kalsium, Natrium, Zat Besi, Mangan, Zink, 9 Asid Amino penting: histidina, isoleusina, leusina, lisin, metionina, fenilalanina, treonina, triptofan dan valina.

Pregnancy

Jika anda penggemar daging babi, tiada salahnya untuk makan ketika hamil. Babi kaya dengan protein, malah juga lemak larut. Tapi, elak bacon, sosej dan babi yang diproses lain kerana ia tinggi kandungan garam dan nitrat. Makan bahagian isi, dan tinggalkan bahagian lemak.

Postpartum

Protein yang tinggi kualiti dalam daging babi memberi asid amino buat tubuh, terutamanya selepas bersalin. Makan babi --- atau mana-mana daging lain --- boleh mencepatkan proses pemulihan luka lepas bersalin.

Breastfeeding

Nutrisi yang anda perlukan semakin bertambah jika anda menyusu badan. Sebab itu anda perlukan nutrien tambahan yang lengkap. Babi salah satu daging yang penuh dengan nutrisi.

Baby

Anda boleh perkenalkan daging babi pada bayi yang sudah berusia 1 tahun ke atas. Ia mengandungi 9 asid amino yang diperlukan bayi. Pilih daging yang segar dan tidak banyak lemak. Jangan beri daging yang diproses kepada bayi.