Hi. Boleh naik kereta travel balik hmtown pada hamil 12minggu? First baby. Risau sikit. Dr kata bole

Travelling

5 Balas

boleh , baru ni sy prgi kl-melaka dari taiping .. alhamdulillah tk ada apa2 .. cuma bila duduk trlalu lama mula la pinggang skit .. kalau boleh alas bantal bg selesa .. Tapi semalam sy gerak dari taiping ke parit buntar jadi mabuk muntah2 .. mungkin sbb jalan tk sekata mcm highway 😅 .. spare plastik dan mnyak angin dalam kereta ..

Boleh sis. Sy setiap minggu ulang alik naik kereta atau bas 3-4 jam 2 kali seminggu. Doktor sarankan pakai pakaian yg loose, kurangkan bawa beban mcm terlalu byk beg & buat stretching jika berhenti di rnr.

Alhamdullilah saya 9W travel dari Penang to KL, at 12W travel ke Kelantan dari Penang. Alhamdullilah okay. Cuma make sure ada alas kat pinggang dan punggung dalam kereta

boleh.. sy time 9w pun balik kg dalam 5-6jam.. tp bila berhenti rnr g jalan2 jap rengangkan badan.. ni 12w pn akan balik kg lg

Boleh. But make sure bila stop di rnr, u keluar jalan2 bg blood circulation goes well.

2y ago

OK baik puan. 👌🙏