Hi assalamualaikum ank sy dah 9bulan 16hari. Tpi tak pandai duduk dan Masih tk tumbuh Gigi .

6 Balas

Anak saya pon agak lambat duduk & tumbuh gigi , masa die 7bulan saya kerap ajak duduk dipangku saya selalu & ajar die cara duduk Alhamdulillah hujung bulan tu terus die dh pandai duduk & anak saya pon lambat tumbuh gigi 11bulan baru tumbuh 2 Alhamdulillah skrg 1 tahun 2bulan dh ada 6gigi , klu die gigi mmg sakit😅

1mo ago

Alhamdulillah terima kasih , semoga anak puan pon sihat & berjaya dunia & akhirat🥰🫰🏻

baby sy 9b 23h pun sama masih belum tumbuh gigi tapi tgh rancak nak berjalan semalam dpt 3,4 langkah, chill je mommy nikmati proses anak membesar ❤️apa² yg meragukan terus direct your nurse or doc 👍

Part gigi belum tumbuh tu normal. Red flag umur 18 bulan kalau tak tumbuh lagi. Kena refer dentist. Duduk with support boleh tak?

puan kata anak dh merangkak kan, ok la tu. puan ajar dudukkan dia step by step. jgn terus letak posisi duduk

nurse ade ckp pape x? x pndai duduk, jd slalu tummy time je la ye? baby mrangkak x?

merangkak dah sis anak?

1mo ago

oh xpe sis, dia dh pndai merangkak tuu jgn risau .. mgkin agak lmbt duduk ..