Normal ke saya bru 35w 3D hri ni tapi dh rsa contration due saya 19nobmber🥲

9 Balas

due kita sama .. sama jugak yg sy alami sekarang ... dari mlm td ... sakit perut mcm senggugut .. rasa ngilu kt bwh ... bila sakit perut tu dlm 1 masa perut mengeras ... kalau bby gerak atau perut mngeras auto sakit perut mcm senggugut ... sakit tu tarik rasa smpi ke belakang ...

2y ago

contraction tu dlam masa 24jam klau berpanjangan , itu tnda² nak bersalin ..baik cepat² siap ke hospital..takut trjadi apa² .. rsa dia mmg nak berak nak kecing dgn kerap ...

kalau timing sakit tk consistent, normal sis. contoh mcm 4jam, 6jam bru rse. tpi kalau kekerapan sakit tu consistent mcm 20min, 15min sesekali tu tanda nk bersalin. twrus ke hospital walaupun belum turun tnda.

kalau tak konsisten, dipanggil braxton hicks. Kalau sakit tu datang konsisten, x berhenti dan semakin kerap kena cepat2 ke hospital.

Sama due kita mommy. Sy rasa mengeras juga tapi tak sakit. Dan agak kerap juga 😅 so taktau lah tu kira contraction ke tak 🤭

sama lah due kita sis.. normal tpi kalau kerap sangat sis g hospital terus ye takut apa² yg kita tak tau kn.

2y ago

Aamiin²

sy punya kakak spupu due bulan 11 tpi bersalin bulan 10..bby nak keluar awal..☺️

normal..tapi contraction tu kerap sgt ke? kalau sesekali dtg tu braxton hicks saja..

2y ago

normal..

blh sy thu bila last period awk?

ehh tersama due la😅