Sy sangkut gdm 17weeks ada tips untk hilangkan gdm🥹

7 Balas

gdm masa preggy je awak takkn hilang.. dia hilang kalau hbis bersalin nnti.. ikut org jugak la.. kena control dari mkn manis je.. jgn risau ye enjoy je the moment mengandungkan anak ni.. sy pun gdm jugak ni kali kedua tau.. semangat sy okay je kali ni.. first gdm mcm awk ni la risau.. skrg dh tau mcm mane nk control jadi okay je .. lek2 je jgn stress .. yg penting control mkn ye .. mkn suku paruh tapi mkn dgn kerap ..🤭.. kdg sy kalau nk sngt mkn mnis sy langgar jugak .. tpi jgn mkn manis masa cek gula ye tau kan ?? cek bsp tu ?

1mo ago

oh baru Sy fhm sis Sy risau sangat tkt Mcm org tua selalu tu kena potong dia org punya kaki 🥹

sis jngn takut ada gdm..kawal Manis ja sis lain ok ja..xkn hilang selagi sis preggy nnt hbis preggy hilanglah dia..bila ada gdm skurang2nya kita tau n kita blh kawal..kalau xdk kita makan macam2 last2 berat anak x trkawak hah jenuh..nurse kata baik ada dripada xdk..xgnggu apa2 pun..kalau sis x dk gdm nnt nk dekat beranak kena minum air gula lagi..kalau ada gdm xyah dh..pas beranak baru mnum balik

1mo ago

okay fhm, Sy risau sngt tkt ada penyakit lain² Lagi sbb dgr doc ckp mcm² semalam🥹 thanks sis ♥️

kawal permakanan je sis saya pun sangkut juga sekarang doc suruh on insulin dan ubat 😁 sebab tengahari dan pagi tu tinggi baca BSP kalau ada mesin check BSP tu lagi senang

1mo ago

ye ke sis🥹 oh Sy baru tahuu thanks for advice

gdm takleh hilang since its dlm hormon pregnancy. try to control ur daily intake sahaja.

1mo ago

okay sis thanks🥹♥️

jgn stress2 dik. saya anak pertama gdm on ubat..now pregnant,xde gdm jaga makan ok ...

1mo ago

okay sis thanks tau♥️

tgk susu mengandung jugak biasa klu amek dutch lady senang kne

kene control intake

1mo ago

risau sngt tkt kena potong kaki Mcm org tua tua tu🥹