Berapa helai baju baby kena beli ye ibu ? Utk 0-3bulan.. ingat nak beli tapi xtahu kena beli semua ni brpa helai

7 Balas

hm..saya lupa dah beli brp set kesemuanya.. baby pun dah setahun lebih😁.. tp saya rasa beli terus yg 3-6bulan pun ok. baby cepat besar. Boleh beli camni... 4 ke 5 set baju 0-3bulan. 3 set 3-6bulan baju berlubang² tu, 3 lai rompers lengan pendek, 3 lengan panjang.

0-3 mth sy xbeli bnyk sbb pengalaman anak pertama. dorg cpt besar. sama juga pampers nb. saya beli beberapa pasang dan selebihnya beli 3 bln ke atas. biar terbesar..dapat pakai lama. baby ni...lps seminggu..laju je pembesaran dia.

untuk permulaan, saya beli 10 pasang je baju baby. 5pasang saiz 0-3m, 5pasang saiz 3-6m. sementara je. sbb baby lepas lahir mesti akn mkin naik beratnya. time tu bolehlah shopping baju baby puas2 . Hehehehe.

kalau sy byk beli baju cutting us uk , beli byk2 saiz nb depa pun mcm sauz 0-3 sini. saiz 0-3 dh mcm saiz 3-6 m 😂😂

Saya stanby dalam 10helai je jenis rompers.Berlengan panjang,lengan pendek n tanpa lengan.sebab bby cepat besar.

beli 10helai je sis..tp sy ske ambil yg saiz 6-9bulan bia bsar jgn kecik..risau bby keluar bsar🤭

0-3 jgn beli byk. beli 0-6 biar besar. kecik nnti rugi kalau berat bby 3kg ke atas