Ibu ada rancang nak ambil epidural tak?

Voice your Opinion
Saya nak ambil epidural, memang tahu jenis tak tahan sakit
Taknak ambil epidural, nak cuba tahan sakit tu

758 respon

14 Balas

dulu anak first mmg xnak ambil sbb nak rasa pengalaman tu, tapi disebabkan sya kna rehat masa tu dah tgh mlm dan risau klu trberanak sblm subuh mmg takut takde tenaga dan lgpn msa tu mmg dah mngantuk sgt so xboleh tido klu terus nak rasa sakit, sya ambil keputusan utk ambil jugak ubat tahan sakit ni sbb mmg admit ptg tu kt hospital, jalan dah buka 2cm dan air ketuban dah keluar, tunggu masa nak bersalin je .. so bergantung, hopefully anak no 2 ni bleh la rasa pengalaman sakit tu sepenuhnya mcmna tanpa ubat tahan sakit

Nak tp haritu ad ternampak video sis ni kat tiktok…dia ckp mmg blh thn sakit tp part nk meneran tu…xrsa sakit smpai nk teran pon xterasa nk meneran sbb rsa kebas je..adui cm mna tu…berhasrat nk cuba vbac tp xtau la dpt tak

2y ago

ye btul. bile amik epidural kite tk rse sakit. so bile contraction tk rse mse nk meneran tu, cmne nk teran. kite hnya teran bile rse contraction dtg, teran je.

epidural= tahan sakit dan lumpuh separuh badan utk jangka masa pendek. ye saya amik.. sb doc yang syorkan since badan x cukup panjang takut x boleh teran x cukup tenaga nak teran baby. dan apa yg doc kata betul.

2y ago

👍👍👍

Waktu bersalin anak sulung dan kedua tak ada ambil epidural. Yg ketiga ni macam plan nak ambil, jarak dgn anak kedua lebih 5 tahun dan umur skg pun dh 30 yo, baru nak research ttg epidural 😂

3 tiga anak request minta epidural tapi doc tak bagi. .suruh tahan sikit lagi. .sebab ada kesan sampingan katanya. .syukur semua lahir tanpa epidural. .

anak pertama bius penuh tido terus. anak kedua normal dr xbg epidural. anak ketiga sy nk try epidural sbb dah rasa sakit normal sebelum ni.haha

sebenar benarnya taknak . tp allah takdirkan emergency czer masa anak sulung dulu . jdnya terpaksa lah juga

Dlu anak pertama branak induce. Sakitnya sgt2 sye masih trauma lagi. Kali ni sye nak ambi epidural jika induce lagi.

Sakit tu kerap timbul tapi bila dah lepas tu hilang segala penyakit

tak amik epidural pun