bumil boleh ngga sih makan es krim?

Aku pernah baca artikel.. ada yg bilang bumil boleh makan es krim asal jgn banyak".. ada juga yang bilang ngga boleh karena minuman dingin itu memicu kontraksi.. bener ngga?

64 Tanggapan

Boleh

Bleh

Boleh bun

Boleh asal jangan berlebih

Saya setiap hari minum Bun,, Campina,, promonya menggoda soalnya beli 1 gratis 1 😅 hamil 12w,,

Boleh asalkan Lihat kandungannya, usahakan banyak susunya daripada gulanya dan Jangan setiap hari.. 😁

Boleh asal tdk brlebihan

Es krim dianjurkan sm dok krn mengandung susu ,, dlu pas hamil anak pertama Bbj rendah disuruh makan es krim buat nambahin Bbj