Supplements

glass-placeholder

Teh Bunga

Supplements

Nutrients

Protein, Niacin, Zink, Serat, Vitamin A, Vitamin K, Thiamin, Riboflavin, Vitamin B6, Folat, Kalsium, Zat Besi, Magnesium, Fosforus, Kalium dan Mangan

Pregnancy

Wanita hamil dinasihatkan untuk mengelakkan minum teh bunga kerana ia dipercayai menyebabkan kontraksi awal dan kelahiran pramatang. Walaupun tidak ada bukti mencukupi, lebih baik mengelakkannya, kerana ia berpotensi menyeberangi plasenta dan menjejaskan bayi yang belum lahir.

Postpartum

Ibu berpantang harus mengelakkan minum teh bunga kerana ia mungkin menjejaskan perut anda. Walaupun kesan kekwa pada rahim belum terbukti, adalah terbaik untuk elak pengambilan teh bunga, bukannya membahayakan kesihatan anda.

Breastfeeding

Oleh kerana tidak ada bukti yang mencukupi untuk menyokong keselamatan teh kekwa semasa penyusuan, sebaiknya Wanita hamil elak mengambilnya, kerana bahan kimia berbahaya. Ia boleh menyeberangi plasenta dan secara langsung membahayakan bayi yang belum lahir serta memberi kesan kepada kesihatan bayi yang baru lahir.

Baby

Bagi bayi 0 hingga 6 bulan, hanya susu ibu atau formula bayi yang perlu diberikan. Malah ia tidak sesuai untuk bayi lebih 6 bulan.