Supplements

glass-placeholder

Honeysuckle

Supplements

Nutrients

Vitamin C, Serat

Pregnancy

Honeysuckle digunakan dalam ubat-ubatan tradisional untuk merawat masalah pencernaan serta jangkitan virus dan bakteria dan penyakit lain. Walau bagaimanapun, kerana tidak banyak maklumat tentang kesan honeysuckle semasa kehamilan, sebaiknya kekal di bahagian yang selamat dan elakkan pengambilan. Ia juga digunakan oleh beberapa orang sebagai kawalan kelahiran, jadi ia boleh menjejaskan kehamilan.

Postpartum

Sekiranya anda merancang menyusu, elak makan honeysuckle semasa berpantang. Walaupun honeysuckle digunakan untuk merawat pelbagai penyakit dalam ubat-ubatan tradisional, tidak terdapat maklumat yang mencukupi mengenai kesan honeysuckle pada penyusuan susu ibu. Lebih baik tinggal elakkan pengambilannya.

Breastfeeding

Honeysuckle adalah tumbuhan ubat, tetapi tidak ada maklumat yang boleh dipercayai mengenai keselamatannya. Walaupun honeysuckle digunakan dalam banyak ubatan tradisional, ibu menyusu harus mengelakkannya supaya tidak membahayakan bayi.

Baby

Sekiranya bayi anda tidak sihat, jangan berikannya atau merasa honeysuckle, kerana kesannya masih dalam kajian. Sebaliknya, rujuk doktor anda untuk rawatan yang selamat.