Saat ini adakah anda masih mengalami gejala morning sickness?

Voice your Opinion
Ya
Tidak

1262 respon

43 Balas

awal² je masa 5week-15week. Alhamdulillah Sekarang dah 17week nak masuk 18 nie dh Bertenaga Semula, Mulut pun dah elok, dah x pahit, air liur x keluar dah, boleh di katakan lega sikit lah dari Sebelum nie melampau x tahan rasa 😫 sampai Boleh di Katakan hari² nak masuk gula² je dalam Mulut nie nak bagi kurangkan rasa pahit, kelat Mulut nie buat mancing tekak nak Muntah 🤢

Smlm dia jd night sickness..stat loya, sakit kepala n gastrik ..malam pukul 10 tu mkn ubat tahan muntah..baring balik..pukul 1 am suami baru balik bwk mknn, bau je terus muntah..muntah kosong plak tu..smpai ada darah sikit...pedih sgt bla perut kosong..

pahit d lidah Dan mulut pandai dtg2 menyebabkan kurang selera makan 😩😩😩😩

2w ago

betul... sy terutamanya bila mkn yg ada manis... xlama mmg bertukar pahit n muntah juga

tapi knapa ya, awal trimester 1,2 hinggala msuk trimster 3 ne. sy sllu dpt gejala mual? awal2 trimestr tu ja? tp selera mkn oke ja. klu bukan mual mesti muntah

sickness spnjg hari kecuali tidur je 🤣🤣🤣 loya memanjang dan badan letih tak boleh bawa bincang..pening sakit kepala pakej lengkap la...🤣🤣

alhamduliah anak kedua alahan sampai dua bulan jer inshallah lagi tiga bulan bakal bersalin doakan dipermudahkan nanti.

evening sickness... start petang ke malam kdg mual n sesekali ada muntah² ...

2w ago

tu lah... tapi sebelah siang memang ambil peluang isi perut... dpt makan kuantiti sedikit tapi kerap... sbb perut kembung n asyik sendawa n buang angin

tak boleh nak telan makanan😭 fikir nak makan apa pun blh rasa loya tekak..satu lagi bau minyak panas ats kuali..allahu

sister ajar. try minum teh kosong suam tapi minum sikit2. nnti mulut okla. mula mmg meloya. ambik masa sikit.

sekarang usia kandungan dah 15 minggu 2 hari Alhamdulillah, mual dah tak ada tapi kerap sakit kepala 😭