35 weeks emotional distress

Ya Allah sumpah aku penat dgn keluarga aku ni. Bapak aku fitnah aku depan semua orang yg dia buat personal loan tu disebabkan aku bukan atas personal use dia. Aku dah habis sekolah 7 tahun dah kenapa lah dia boleh fitnah aku mcm ni… aku byr yuran pakai PTPTN. Boleh pulak dia fitnah aku…. Stresssssss. Mak aku pulak suruh aku meng iya kan saja apa bapa aku cakap walaupun benda tu salah aku kena diam sebab aku anak. Tolong lahhhh ada benda mcm ni keeee?????? 😫😫😫😫😫😫 Aku tak sabar nak beranak sebab aku nak cepat2 keluar dari rumah ni.. aku benci betul tgk muka mereka. Tak habis2 jadikan aku sebagai kambing hitam. Boleh pulak bapak aku cakap dgn suami aku yg aku x pernah bagi dia apa2. Aku belikan dia iPhone, belikan dia rumah tanpa dia perlu sediakan deposit rumah, lepas dah beli tak pandai bersyukur pulak ugut aku kata nak jual rumah ni. Mcm sial ada bapak mcm ni. Emosi aku terganggu habis. Dia dulu depokan kereta axia rm4k sepanjang aku kerja selama 3 tahun dia balik2 ungkit nak tarik balik tu kereta walhal aku yg bayar tiap bulan! 😫 suami aku x sanggup tgk aku kena peras ugut oleh keluarga sendiri, dia belikan aku kereta masa tu walhal kitorg belom lagi kawen lagi masa tu… Lepas tu adik laki aku pergi eksiden langgar 3 buah kereta sekali gus dan aku pula kena minta setel kan bayaran habis rosak NCD dan nama aku sebab kereta fu atas nama aku Pastu tak nak lesen dia kena gantung jadi aku sebagai mangsa… dahla langgar kereta kenapa lah bapa aku sanggup tgk aku pergi tanggung sorg2 repair kereta disebabkan adik laki aku tu…. Babi betol 😩😫😫😫😫 alasan dia, “memanglah itu kereta atas nama kau jadi kau kena bayar semua” sakit hati aku wehhhhhhhhhhh. Dia boleh cakap mcm tu walhal selama ni sebelum eksiden dia balik2 ugut nak ambik kereta tu…. Sedih aku!!!!! Aku x nak benci org tua tapi keadaan memaksa aku benci!!!!!! Aku kerja bawah panas matahari buat kerja halal. Boleh pulak cakap duit kerja aku tu duit haram!!!!! Kau ingat tu duit hasil aku melacur ke bapak 😭😭😭😭😭😭 hasil aku beli rumah guna payslip dari titik peluh aku lah bapak!!!!! Aku rasa nak matiiiiiiiiii even mak aku yg tau cerita ni semua dia masih menyebelahi bapak aku yg toksik tu !!!!!!!!!!!!!!!! Aku sedihhhhhhhhh sedihhhhhhhhhhhhhhhh

9 Balas

samalah saya pun ada masalah keluarga puan tapi bezannya saya ni bermasalah dengan keluarga angkat sebab dari kecil saya kena bela sampai lah saya besar , selama ni saya tak pernah tau macam mana saya boleh dibela oleh orang lain sedangkan parent saya mampu dan boleh jaga saya , saya pernah berada difasa membenci keluarga sendiri gara2 terdengar hasutan parent angkat .. banyak lagi yang saya lalui dulu sampai saya pernah berada diparas tekanan yang teramat sangat dari segi mental dorang tak pernah seksa saya dari segi fizikal saya hampir depression mungkin Allah mendengar doa saya Allah hantarkan suami untuk jaga saya , saya kahwin dengan suami lepas spm tak sambung belajar macam orang lain .. kalau saya nak cerita memang takkan habis tapi saya bersyukur Allah masih sayang saya sentiasa ada disisi saya sama ada saya susah atau senang Alhamdullillah suami saya seorang yang penyayang dan saya berbaik dengan keluarga sendiri .. saya malas lah nak cerita banyak2 , apa2 pun kuatkan semangat dalam menempuh segala ujian dalam hidup .. ingat ada orang yang masih sayangkan puan iaitu suami dan anak yang bakal lahir , bina keluarga kecil puan tu dan kalau boleh carilah rumah sendiri menyewa pun takpa asalkan susah senang berdua dengan suami , kalau puan bekerja apa kata lepas bersalin dan berpantang je dirumah sendiri kalau berkemampuan upah penjaga sepanjang puan berpantang .. selesai masalah ☺️ kadang2 kita kena jaga hati sendiri juga puan tapi jangan lupa buruk2 pun mereka tetap orang tua puan yang melahirkan puan ke dunia tetap hormat mereka tetap sayangi mereka dan jaga silahturrahim yang ada ..