Prolong jaundis

Xterdaya tengok baby kena kuning naik mendadak. .bukan nya menurun. .tadi kena ambil darah.selasa nnti hantar air kencing baby p lab?. segala petua dah q cuba.. knpa la bacaan kuning baby tak menurun. korang ada petua lg kah yg bole sy cuba? #Baby2mingguGenapHarinie?

12 Balas

Kerap bagi susu badan kt baby setiap 1 or 1 1/2 jam. sebab baby kena kuning, kuat tido. Kjut baby minum susu. bile baby kerap susu, de akan cepat membuang. Lagi cepat baby berak warna yellow mustard, kuning baby akan cepat turun. . Petua nak turunkan kuning baby, jgn ikut ye mommy klo org suruh baby makan ape². Bab² makan bia mommy yg makan, baby minum susu je. Takut kuning baby makin naik. Jadi pape kat baby satu hal pulak. Ok untuk baby lain, tak semestinya ok untuk baby kita ye. . If mommy berdarah O, pon salah satu sebab prolong jaundis.

5y ago

ok mommy tq info yg bguna