Waktu tidur bayi sebulan

X apa ke baby baru sebulan tidur lama sepanjang malam? Dia x perlu bangun menyusu ke? Ptg aktif sampai 4 jam x tidur malam start pukul 630 tidur agak2 smpai pagi ke?

2 Balas

Saya tak sure , masa baby saya sebulan . Tidur 7 malam , 2-3 jam dia sendiri jaga untuk minum susu . Siang dia tidur 3 jam paling lama , then saya kejut nak pastikan dia minum susu . Sebelum 45 hari saya train dia untuk bezakan malam dan siang . Sekarang siang dia banyak berjaga , malam pukul 8 atau 9 tidur . Lepas 3 ke 4 jam dia sendiri bangun minta susu . 6.30 pagi memang waktu dia bangun ready untuk bermain .