Adakah red flag

Usia perkahwinan saya baru satu tahun. Saya ada rumah sewa and rumah sendiri. Tp, utk sementara ini saya tinggal dgn IN LAW. suami saya bab keje rumah semua dia buat, except jaga anak. Dia serahkan 100% jaga anak dkt saya. Ada satu mlm tu, saya luahkn dkt suami yg saya x selesa tinggal dgn in law. Suami ckp, sbb tu dia x nk bincang apa² dgn saya. Sbb saya berfikiran budak².. Sembang kosong dgn saya pn dia x nk. Katanya, x beri manfaat. Klau ajak keluar, mesti dia akn ajak kwn² sekali or adik beradik dia.. Bila saya tnya kenapa dia ajak sekali, dia ckp 'lain kali la kita keluar' x pun alasan dia 'kenapa x bgtau nk keluar kita² je'.. Bnyk kali dh dia buat mcm nie, buat sesuatu tnpa pengetahuan saya. Dia cuti kerja pun saya x tau. Dia balik lewat pun saya x tau jgk. Help me please.. Nk minta pendapat, red flag ke nie? Klau ya, saya nk bawa diri. Not bercerai tp, saya nk ubah perangai saya dr apa yg dia ckp tu ke apa yg dia x expect..

2 Balas

kena bagitau suami apa yg patut Dan tak patut. suami isteri patutnya kena transparent la. nanti bagitau suami nak Keluar berdua utk bincang heart to heart. dengarkan dia dulu, lepas tu mntk dia dengar side awak pulak

5mo ago

tny dia sayang lagi tak perkahwinan ni? tak boleh hidup mcm ni sampai bila2. makin lama nanti makin jauh. mcm mana masing2 nak rasa tenang dan bahagia bila balik rumah.

sis, boleh btegas utk duduk asing dri in laws, bila rumah lain maybe pola fikiran suami pn boleh berubah