Due 25/8/22

Usia kndungan 38minggu 2hari...hari ni selamat melahirkan baby boy♥ Lebih 12jam tahan contraction Dgn Bukaan yg lambat tbuka..mmg ssuatu yg sgt mnyakitkn tp pengalaman yg bgtu bharga menjadi seorg ibu.bila dh tgk bby..happynya♥ 1pagi. Saya mula rsa skit snggut yg kerap..5minit stop..mncul lg sngugut slama 30-50saat... 5pagi tb2 air ketuban pecah atas tilam..terus pecut ke hospital. Slama di hospital,jantung baby dpantau ..dgn keadaan saya menahan kontraksi..lemahnya saya hanya Tuhan yg tahu ..tp bjuang demi anak♥ smbil2 tu tringat ngan mak kita sndri😇 Yg susah mlahirkan kita. 5pg pecah air ketuban,habis banjir lantai hospital😅 dgn kelam kabutnya x pakai modes. Mmg bsejarah betul la.😅 Dh pecah air ketuban dkt rumah..dkt hospital pun xhbs lg..byk betul..lps tu,bru la mncul lendir cmpur darah..dsertai kontraksi yg mkin kerap mkin sakit..smpi mnjerit2 pggl nurse ,suruh bgtau doktor utk mnta pain killer..masa ni,x fkr dh apa2..fkr nk kurgkn skit je🥺 Maafkn saya nurse doktor kalau saya ni byk sgt tpanggil2. Dgn suami yg xdpt nk teman...sorg2 dlm blik..mmg skit sgt🥺 Dr jam 1pg kontraksi..7.40pm barulh baby boy slama dilahirkan dgn adanya daddy yg lihat dia keluar..suami dh menangis😭 syukur smua dprmudahkan👶😇😇😇🙏♥ Dan satu lg,bila dh kontraksi..nk makan apa pun xselera dh.spnjg di hospital,saya lpr dan haus tp sbb kontraksi kuat..xfkr tu dh..fkr nk bersalin je.😅#firstmom #firstbaby Hrp urusan mummy2 pun dprmudahkan ..dan kuat sllu ...♥♥♥♥ Terima kasih atas pngalaman smua yg disini...saya byk ambil ilmu ♥

24 Balas

Alhamdulillah dan tahniah sis. semoga urusan bakal2 ibu dalam dipermudahkan segala urusan bersalin nanti. 🤗🤗 #30weeks #firstmom