Due 25/8/22

Usia kndungan 38minggu 2hari...hari ni selamat melahirkan baby boy♥ Lebih 12jam tahan contraction Dgn Bukaan yg lambat tbuka..mmg ssuatu yg sgt mnyakitkn tp pengalaman yg bgtu bharga menjadi seorg ibu.bila dh tgk bby..happynya♥ 1pagi. Saya mula rsa skit snggut yg kerap..5minit stop..mncul lg sngugut slama 30-50saat... 5pagi tb2 air ketuban pecah atas tilam..terus pecut ke hospital. Slama di hospital,jantung baby dpantau ..dgn keadaan saya menahan kontraksi..lemahnya saya hanya Tuhan yg tahu ..tp bjuang demi anak♥ smbil2 tu tringat ngan mak kita sndri😇 Yg susah mlahirkan kita. 5pg pecah air ketuban,habis banjir lantai hospital😅 dgn kelam kabutnya x pakai modes. Mmg bsejarah betul la.😅 Dh pecah air ketuban dkt rumah..dkt hospital pun xhbs lg..byk betul..lps tu,bru la mncul lendir cmpur darah..dsertai kontraksi yg mkin kerap mkin sakit..smpi mnjerit2 pggl nurse ,suruh bgtau doktor utk mnta pain killer..masa ni,x fkr dh apa2..fkr nk kurgkn skit je🥺 Maafkn saya nurse doktor kalau saya ni byk sgt tpanggil2. Dgn suami yg xdpt nk teman...sorg2 dlm blik..mmg skit sgt🥺 Dr jam 1pg kontraksi..7.40pm barulh baby boy slama dilahirkan dgn adanya daddy yg lihat dia keluar..suami dh menangis😭 syukur smua dprmudahkan👶😇😇😇🙏♥ Dan satu lg,bila dh kontraksi..nk makan apa pun xselera dh.spnjg di hospital,saya lpr dan haus tp sbb kontraksi kuat..xfkr tu dh..fkr nk bersalin je.😅#firstmom #firstbaby Hrp urusan mummy2 pun dprmudahkan ..dan kuat sllu ...♥♥♥♥ Terima kasih atas pngalaman smua yg disini...saya byk ambil ilmu ♥

24 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

taniah sis, saya kini 38 minggu 2 hari..perut mengeras dibawah dan di hadapan tp alhamdulillah blh bertahan lg. Kdg itu baby gerak mmg rasa menekan n mencucuk dibawah. Belum ada rasa nak gi hosp sbb takde tanda air ketuban pecah .. mgkn bayi tgh bersiap sedia masuk laluan utk engage.. Rasa letih dan lapar itu kdg ada kdg xde...tgh menunggu symptom. Perasaan takut itu ada..doakan agar allah permudahkan bg saya juga. Due 25/8 nanti kena serah diri sbb gdm on diet. Pedih ulu hati this week. Mmg tak selesa. Taniah sekali lagi pada sis

Baca lagi
2mo ago

🤲🙌 semoga dipermudahkan kdg tgh mengeras ni mmg labor sign tp bila ai berhenti terasa false, setiap hari ada rasa mengeras sgt kdg ada sakit pinggang nie nervous pun ada, tak sabar pun ada..🤷‍♀️♥️ sdg menunggu ada tanda air ketuban pecah ke..baru nak gi hosp. Tawakal allah. Semoga kita pun dipermudahkan bersama.

Taniah pape pun xdi sgka sya pun air ketuban pecah kat rumah ingat kan kecing tpi saya sempat pakai pad smpaii hospital mmg ad lagi air ketuban pecah . 13/8/22 selamat lahir kan bby boy tpi than contration smpaii 24 jam jatung bby drop tpkse amgecy czer syukur alhamdulliah xdpat nak lahir normal xpeelaa jnji bby sihat 😘😘😘 cume skrng kat nicu penfasan dia kurang minum susu pun pakai tube doakan bby saya cepat sembuh bole kluar sama2 gan ibu dia ye 🥰🥰

Baca lagi
2mo ago

amiin iya Allah semoga cepat baik Semua amiin iya Allah

Tahniah sis!!😍saya due date 15/8/22 tapi Dah bersalin 28/7/22 (37w5d) baby girl. Alhamdullilah Semua ok and sihat..saya admit hosp jam 5pm selamat bersalin jam 9pm ...sakit mmg sakit🥺 tapi berbaloi Lepas lihat baby 😍😍😍😍 semua sakit hilang 🥰🥰💜 ..semoga ibu ibu disini selamat bersalin amin.

Tahniah sis. Saya masa bersalin anak ke 2, suami tak sempat nk masuk skali dlm LR. Anak dh keluar 😂 Pergi hospital pukul 11.30pm. Sampai je terus air ketuban pecah, dh bukak 10cm.. pukul 11.55pm bersalin dah. Doc tak sempat nak sambut. Nurse je yg sambut. Alhamdulillah dipermudahkan. Harap bersalin anak ke 3 ni dipermudahkan juga. Doakan saya. 😊

Baca lagi

Wahh.. tahniah..😍 saye first mom doa2 kan saye permudahkan ye.. saye berdebar lagi 2 bulan nk berjuang. X tau rase mcm mne and pengalaman tpi tulah saye kene hadap jugakk demi si cilik dalam rahim saye🥹

2mo ago

Alhamdulillah, tahniah dan selamat berpantang sis, saya due awal bulan 11.. Ank first.. 12 tahun tunggu nk dpat bby.. Semoga Allah permudahkan nti saya bersalin..

Alhamdulillah.tahniah utk ibu moga bby membesar dgn sihat... due 16/9. tp sy doa nk bby kluar awal. nk birthday sama bulan dgn ibu bulan 8. n annivessary ibu ngn dedy pun bulan 8.

Bestnyaaa dah lepass😭😭😂😂sy debar pulak ni..tp due lama lagi bulan 12 hahaha.. tahniahhh sis n semuaa2 yg dah lepas 🤣doakan saya jugakk..

saya 39weeks daa bersalin , due date 20/8/22 ... alhamdulillah ... lahirnya baby girl ☺️ ... sakit construction is real sakit 😭😭

Tahniah sis,,selamat berpantang ya..BTW harini bday ank sy ke5th,,sma la bday ank sis dgn ank sy🙈due sy pulak march 8 th depan😁

Alhamdulillah dan tahniah sis. semoga urusan bakal2 ibu dalam dipermudahkan segala urusan bersalin nanti. 🤗🤗 #30weeks #firstmom