Ubat Kalsium

Ubat kalsium utk kandungan 20 weeks yang Klinik kesihatan atau hospital bagi kena makan sehari berapa biji? Selepas makan 2 jam ke? Boleh terangkan mommies 🥰

2 Balas

baca dkt prescription dia. masa amek ubat tu dorg x explain ke mcm mana nak mkn? lain org lain cara mkn dia. semua x sama. ada org lps mkn, ade org mkn mlm, ade org sebijik, ade org kena 2bijik. mmg selalu pharmacist tu explain kn cara mkn masa amek ubat. kena dgr and boleh suruh die ulang balik kalau x fhm atau x dgr. awk call je kk tu tye dorg. nk mkn bpe byk sehari.

1y ago

Sy pon da dpt.. Kena makan 25 ni.. Kalo ikot pesanan pharmacist, dia kate makan 2 biji pagi 2 biji malam.. Tp make sure jgn makan skali iron, sbb nnt dia x serap.. Makan lepas makan.. Sy bgtau dia sy makan iron tu dekat nak tdo..dia kate bagus mcm tu.. So pagi makan 2 biji kalsium lepas makan.. Lg 2 biji lepas makan malam.. So jarak dlm 2 jam baru makan iron n vitamin preggy

Tanya la nurse atau doc mase tu.. ape2 ubat mase checkup tu kena tanya btul2 nurse atau doc tu.. sebab mak2 dlm group ni tak tahap kondisi awak.