Sedih sangat hati ni, makin makan hati

Teruk sangat ke saya sebagai ibu bg anak minum susu fm kdg campur susu bdn.. Susu bdn saya tibe2 kurang sgt sdangkn sebelum tu byk melimpah2, sebab kn kurang tu saya campur kn dgn susu formula.. Saya da usaha mcm2 utk tmbah susu tetap juga kurang.. Saya sampai terfikir teruk sgt ke saya sebagai ibu, sebab mertua selalu banding dengan menantu sorg lagi.. Ckp yg cucu dia tu tak nak minum susu formula, nak susu badan je.. Ckp menantu dia tu bg full susu badan xde campur2.. Lepastu ckp cucu dia tu besar da, tembam.. Cucu dia tu da berapa bulan da 6bln... Anak saya baru berapa hari lahir... Sedih sgt saya rase.. Sdgkan skrg ank saya berat da makin naik.. Tp mertua tetap dgn banding2kn..

26 Balas

sis sabar je lah ya. jaga emosi sis tau lagi² berpantang ni memang kita emosi nak² pasal susu, pasal anak dan diri sendiri. minta suami bagi support pada sis 💪🏼 abaikan je la cakap mertua tu dia tak berada dekat tempat sis. kalau saya pun saya sedih juga macam sis ibu mana yg taknak dan tak usaha nak bagi susu badan kan? ☺ sis positifkan diri je sebab sis punya anak yg nak membesar. inshaallah sis dah buat yang terbaik. tabahkan hati sementara mertua bercakap tu ye janji anak sihat tubuh badan. chaiyokk!!

2y ago

Itu laa saya hari2 fikir nak tambah susu... Btw terima kasih ye