Sedih sangat hati ni, makin makan hati

Teruk sangat ke saya sebagai ibu bg anak minum susu fm kdg campur susu bdn.. Susu bdn saya tibe2 kurang sgt sdangkn sebelum tu byk melimpah2, sebab kn kurang tu saya campur kn dgn susu formula.. Saya da usaha mcm2 utk tmbah susu tetap juga kurang.. Saya sampai terfikir teruk sgt ke saya sebagai ibu, sebab mertua selalu banding dengan menantu sorg lagi.. Ckp yg cucu dia tu tak nak minum susu formula, nak susu badan je.. Ckp menantu dia tu bg full susu badan xde campur2.. Lepastu ckp cucu dia tu besar da, tembam.. Cucu dia tu da berapa bulan da 6bln... Anak saya baru berapa hari lahir... Sedih sgt saya rase.. Sdgkan skrg ank saya berat da makin naik.. Tp mertua tetap dgn banding2kn..

26 Balas

Saya faham perasaan itu.tapi tak la teruk pun.apa salahnya campur dah susu kurang kan..lagi sis stress lagi kurang susu..buat tak tau je la apa mertua tu cakap.. buat pekak je..jangan simpan dalam hati. Dia tak tau nak interaksi dengan sis la tu..tak de topik hangat. Selalunya gitu la orang tua.kalau dia cakap lagi macam tu,tukar topik terus. Sis buat apa yang terbaik untuk anak.sebab bukan mertua sis yang lalui semua ni.

2y ago

Adui la kesian sis..