First time pregnant

Tapak kaki sakit + betis cramp. Pregnant 17wks. Normal ke? Kdg nak menapak sakit. Nak tak nak tahan je..sbb still kerja.. Bleh sapu minyak panas ke? Atau minyak angin? Eh ke sma je?

1 Balas

Tinggikan bantal dan pakai stokin waktu tido malam untuk bantu kurangkan cramp. Masa duduk, jangan gantung kaki. Letak sesuatu untuk kaki berpijak. Sebelum tido, boleh minta husband urutkan kaki bagi lancar peredaran darah.