Air gula

Tadi pagi kena minum air gula,lepas minum dah set mindset taknak muntah tapi tetap muntah jugak? So lepasni akan kena repeat minum lagi ke ya? #firsttimeminum #firstpregnancy

16 Balas

Sy pun 1st time minum air gula. Alhamdulillah x muntah cuma pening kepala skit. Sy puasa start dr pkul 10mlm. Cuma minum air kosong je. Pergi klinik awl pagi. Minum air gula buat 2x stop. Xleh minum sekaligus sbb takut muntah. Kne minum time air suam.. Kalo da sejuk mcm x bole telan rasanya. Hope result x sangkut la... Huhu 😂😂

Tips aq masa anak 1st tu...aq mmg x mkn x minum dr pkl 10 dia suruh puasa...mmg haus sgt2..ble time minum air gula tu bayang air masak je sbb mmg da haus...rasa air gula pn jd sedap time tu..😂😂 lega dpt minum ...anak 1st kan x tau plak bole minum kalau haus..da nurse suruh puasa...ni anak 2nd x tau laa bole x minum...

kalau saya tak boleh minum sekali gus, sebab perut jenis berangin. kalau minum sekali gus, angin perut tolak keluar balik. saya minum air gula kena minum sikit2. sis kena tau badan sis mcmana, baru tau tips utk elak muntah

Saya pn pg td kena minum air gula .. guna tips kawan .. minum ttup hidung sekali nafas .. mula2 lpas minum tu pening sikit lepas tu dduk tenangkn diri cuba ckp kt diri jangan muntah .. alhamdulillah sy xmuntah 🙂

Sis try one shot terus.. Jga pernafasan msa minum tu.. If tersilap mmg akn tersedak + muntah.. Xpun sis try air gula yg ase flavour tu.. Mna tau ok utk sis.. Cra lain if xnk muntah.. Sis kumur slps mnum air gula..

Lps minum duduk sandar jgn berjalan . Jgn bgrk byk sgt tu yg buat muntah slu mcm org perut berangin or ada gastric better jgn minum skli gus minum sikit2 . Lpstu duduk lah dgar lagu ke apa . Jgn pk apa2

Ye kena repeat lg sis. Sy dlm minggu ke -28 minum air gula utk kedua kali mutah teruk lepas dh minum air gula. So, result invalid dan tpksa repeat lg sminggu akn dtg. 😪

sy tkbole minum smbil tutup hidung,panas lg lepas masak air gula tu 😭tp sy telan jugak karang tggu sejuk pekat 😂..alhamdullilah berjaya abiskan result sangkut 😭

Bersabar n btabahlah....sy repeat smpai 4 kali🤣🤣🤣....smpai doktor pun x tau nk rekod kat mna....bulan depan kna minum air gula plak.... Telan je lh😅😅😅

Saya pun baru lepas minum air gula. Alhamdulillah tak muntah. Mula mula neves jugak sebelum minum. Dah minum tu rasa sedap pulak. Perisa oren. Minum suam suam.

4y ago

Sy minum minggu lps...sedap plk rase dia..cm sirap tp versi manis sikit..tp boleh telan lg..hihihi