Mommy Demam Panas

Sye preggy 20w and now demam panas sehingga 40c, tpi sye tidak ke klinik kerana doc hnya boleh bgi panadol biase shje kpd preggy momy kan? Cuma ptot kah sye risau demam panas akan bgi efek kpd development baby? Klu jdi lgi di masa akan dtg, ade any advise x untuk redakan demam & ensure baby safe? #firstmom #firstbaby

4 Balas

Saya pernah demam panas suhu tinggi, tiap hari husband jelum dgn air sejuk letak ais kt dahi, leher & area badan yg panas sambil selawat & doa zikir siang & malam. Mmg dah plan nk ke klinik ambil antibiotik tp tiba2 je hilang demamnya. Alhamdulillah suami ikhtiar mcm tu sebab saya ckp kt suami kalau suami ubatkan dgn ikhlas In Sha Allah lebih baik