Trauma keguguran

sy ttc 3y, 1st pregnancy Jun 2021 sempat merasa sebulan je, July 2021 sy disahkan missed miscarriage. setahun kemudian baru ada rezeki lg, Alhamdulillah July 2022 sy pregnant kedua & now baru 7w. sy jd trauma mcm tiap kali buang air sy mesti tengok panties & mangkuk tandas takut ada bleeding. sy always keep track dgn cramp bawah perut (org ckp baby nak membesar) sbb sblm ni yg first preggy tu mmg takda tanda2 cramp ke apa & sy pun tak pernah kena senggugut so sy taktau cramp perut tu mcm mana memula. sy mmg belum scan & buat buku pink sbb awal lg kan & plan nak scan dlm 9-10w nak tgk heartbeat terus. minta ibu2 & bakal ibu2 doakan sy & baby kuat ya. tak sabar nak masuk 2nd trim sbb masa tu org ckp rahim dah kuat sikit. harap kalini survived dgn jayanya. mohon doa ya :)

12 Balas

doc xde bg ubat duphaston ke utk kuatkn rahim.

2y ago

sy tak pi jumpa doc sis sbb takde bleeding ke apa. nanti nak jumpa doc utk scan fetal heartbeat je before buka buku pink. nanti kalau perlu sy minta ye ubat tu ☺️

Semoga dipermudahkan ya Puan...