Mer0yan

Sy tny ibu2 dekat dlm niey...bt0l ke dlm pantang kita bleh Mer0yan..sy x tahu la..smlm sy dh mcm hilang akal..sy hentak kepala sy kt almari baju..sy x tahu knp sy buat mcm tu..sy stress..tmpt ceaser sy berdarah..dgn mak mertua paksa sy me masak kemas umh semua..sy x tahu knp sy bleh jadi mcm niey..sy rase mcm nk gila di buat ye.. ???

29 Balas

Bahaya tu. Sepatutnya masa dalam pantang awak kena diperhatikan tak boleh biar pendam perasaan sorang², tak boleh biar sorang². Sepatutnya suami kena main peranan. Dia sepatutnya kena ada dekat sisi awak. Kena bawak bersabar & mengucap banyak². Nauzubillah.

5y ago

Ape guna ad suami sis..klo suami sndri x de main peranan dlm hal sye Dan ank2..sye x de tmpt nk luah kn..kt dlm ni je sy bley luah kn perasaan sy..😭😭

Boleh. Apa pun kita kena berbicara dengan suami.hati ke hati. Mintak dia selesaikan. Dia ja ada untuk lindungi kita. Sentiasa tenangkan diri. Sabar. Menangis lah sebab itu perlu untuk kurangkan beban di hati jgn tahan2. Mintak tlg allah banyak2🤗

Tak kesah czer ke normal . Memang kena rest kena pantang btul2 tak boleh buat kerja rumah . Tak boleh angkt berat2 . Memang ada orang lepas bersalin bole buat kerja uma . Tp lain org lain thap kekuatan bdn. Apa punya orang tua lah macam tu

tarik nafas panjang and try rileks. time pantang mmng mcm ni sis sbb kita dalam keadaan kotor. first try talk dengan someone husb or sesiapa yg boleh mendengar dan bagi nasihat ok, pastu cuba bawa mandi, boleh try ni sbb sy pun mcm awak.

Omg..simpati ngan sis..luka berdarah n kene buat keje rumah..berat tu..haaihhh klu just tlong sikit sikit xpe la..at least xde la bebankan luka tu ..kene bawak berbincang hal ni bg depa paham keadaan fizikal n mental sis tu

5y ago

Welcome..💪

Sabar ye sis, rase kena bincang dgn suami sis. Sy pun sdg dlm pantang bersalin czer, Alhamdulillah suami buat semua kerja rumah termasuk memasak. Kena jga betul2 tempat czer tu

5y ago

Sy dh x bley nk sbr sis...x de guna ad suami..klo suami sendiri x bela isteri..ape yg mil die ckp..die ikot je..yg jd mangsa sy sis..sy yg rase semua tu..

Allahu bawak bertenang sis. Think positif jgn terlalu ikut emosi. Sbb tu kalau boleh time berpantang biar kita berpantang kat rumah ibu kita sendiri

5y ago

Nk bertenang mcm mne sis..x de kt tmpt sy..org x tau..sy alamo semua ni..dpt mertua plak mcm tu..suami sndri x bela isteri..ikot kn je ape yg mak die ckp...sy bru hbs bergad0h dgn die sbb mak die pakse sye buat semua keje..

Siannye awk.. Jaga diri pls.. Utamakan kesihatan n keselamatan awk.. Badan nk pkai lama.. Mintak izin mil utk rehat dlu.. Jgn paksa diri 🙏

Time brpntg disuru buat keje rumah?bhya tu sis.bdn lps brsalin blum cukup kuat.sptutnya sis rest je..better brpntg la di rumah sndiri.

Sis, kalau boleh bpantang di rumah ibu sndiri. Sabar bnyak² yaa sis. Berdoa smoga Tuhan sentiasa menjaga dan melindungi sis.