Spotting 6 minggu normal ke tak?

Sy pernah keguguran 7 mggu (februari 2024) skg sy pregnant semula n masuk 6 mggu 2 hari ada spotting coklat sikitt je dan ada rasa cramp biasa. Gi klinik doktor cakap normal tp bila scan kantung pun tk nampak lagi. Risauuu. Repeat scan pun lama lg 8/10. Ada tak pengalaman mcm ni and kandungan korang selamat atau tak #firstmom

1 Balas

tak normal jika alami spotting. kalau rahim tak kuat blh sbbkn trigger miscarriage..doc ada bg ubt kuatkn rahim x?

3h ago

Ada, masa dpt tahu pregnant sy trus gi klinik n doktor bg duphaston. Sy dh gi check up lg skali sbb spotting tu, pun doktor kata repeat scan je 8/10 nnt bila dh masuk 8weeks. Patut tak sy pegi emergency? Tp sy tkde rasa sakit apapa pun