selalu sakit perut

Sy baru tahu sy da pregnant 6 weeks, sy nak tanye, sy selalu sakit perut.. Memulas dan pedih2.. Adakah ini normal? Sy memang ad gastrik dan sejak mengandung nie, selera makan sy menjadi kurang..

7 Balas

Sy pun sama, kdg sakit perut tp sy sapu minyak angin yg x pedas then baring ke sebelah kiri letak bantal dekat lutut baru rasa selesa dan baring tinggi kan sikit bantal. Hari tu ada pegi klinik utk cek, Dr tu cakap tu biasa sebab baby nak membesar dan bdn kita baru nak sesuaikan diri. Cuma Dr pesan kalau sakit yg telampau jumpa Dr terus, sebab takut kalau terlalu kerap sakit rsiko gugur sllu Dr ckp. Doa saja smga kandungan dilindungiNya 😊😊😊elakkan baring selepas makan tu pun punca sakit perut. Alhamdulillah sy sblm ni mcm tu, tp skrg ni da kurang da masuk minggu ke 8 da sy pun baby first tp banyak tanya2 dgn akak2 yg berpengalaman dan bnyk baca tips dlm page ni bnyk membantu😘.