selalu sakit perut

Sy baru tahu sy da pregnant 6 weeks, sy nak tanye, sy selalu sakit perut.. Memulas dan pedih2.. Adakah ini normal? Sy memang ad gastrik dan sejak mengandung nie, selera makan sy menjadi kurang..

7 Balas

1st trimester memang perut selalu bloating/masuk angin/sebu. Nanti lama2 dah x gitu. Sy pun 1st trimester sllu kena walaupun baru je lepas mkn and sy memang ada gastrik dari sebelum preggy. Cuba elak makan makanan yg berminyak/pedas/berempah.