Kena gunting..

Sorry, sy nak tanya pengalaman ibu bersalin, betul ke if bgi yg 1st time bersalin, betul ke kena gunting sbb untuk tanda yg kita 1st time bersalin.. rs mcm nervous sbb ni pengalaman 1st time sy..

59 Balas

Depend, tak semua orang kne gunting. Macam saya, bersalin anak 1st akhir tahun lepas, kena gunting. Alhamdulillah berat baby saya 3.42 kg walaupun on 37 weeks. Tapi masa kena gunting tu tak rasa pun, sebab sakit contraction tu lebih sakit daripada sakit kena gunting. Apa2 pun, semoga sis dipermudahkan urusan bersalin nanti ye. Aamiin 🤲🏻💕Mungkin sis boleh Google ttg cara / senaman untuk mudah bersalin. Cara2 teran yang betul.

4y ago

Teran mcm teran nk berak kan sis ? ke caner