Saje nak cerita

Hi.. sje je nak share.. Sye nie ibu yg pnakut.. takut sgt dgn anak menangis.. Tyme pantang dlu, asal msuk mgrib je sye nervous, sbb tkot anak menangis/meragam. Tp sebenarnya anak sye jarang meragam.. Dlu waktu sye kcik2, sedare2 sye sume ckp yg sye kuat nanges, takut org.. sye mbesar dgn cerita tu ble ade anak sye jd tkot.. Tp syukur, hsband jnis yg cool.. Dye slalu tenangkn sye, ckp yg baby nanges tu normal nant lps pujuk baby ok la.. Then anak sye da besar sikit, dye stat tkut dgn org.. Jmpe org x knal je dye nanges.. ble blek kg je, dye nanges smpi ade makcik2 ckp 'Oh susah la nie kuat nanges je, tkot ngn org.. hbes lah nak kne dukung je'.. Ble da org ckp2 mcm tu lg la sye jd tkot.. Kdg rse mcm da duduk rumah je snang, anak x nanges, org pun xde ckp pape.. Tp skg alhamdulillah, anak da setahun, da x tkot org, da x nanges... Ble jmpe org, dye plak tegur org & org lain pun layan je dye.. As a mom yg penakut nie, dye buat sye tharu & build confidence sye.. Sye rse happy sbb semua org lyn anak sye dgn baik walaupun x kenal.. Thanx for being a good netizen.. U never know how it will impact others.. Thank you baca 😊

5 Balas

hehe .. saya masa kecik mak saya kata saya peramah 🤣 dah besar ni takut orang pula 😅😅 terbalik.. g mana2 diam jeh .. semua suami yg buat , promoter tiba2 ckp dgn sya , saya tarik suami hahaha smpai promoter kata eh jgn takut saya tk mkn org 😅😅😅 Ni tgh pregnant anak first pula 🤣 Semoga dia ambik keberanian ayah dia hahahaha

3mo ago

sis sama mcm sy .. tp sy mmg introvert dri kecik lg 😅😅 smpai budk lain ckp sy sombong.. sy jgn kn jmpa org, klau suami ada kt umah unknown numbr yg call pn sy sruh suami angkat.. rezki dpt suami yg friendly dgn sape2.. ank pn alhamdulillah ikut prngai dia.. trlebih peramah 😂😂

semua anak ada fasa2 dia..contoh if anak jumpa A yg tak duduk sekali.., ada bulan jumpa je org terus boleh baik, ada bulan lain jumpa kena scan lama dulu baru boleh baik, ada bulan taknak langsung

❤️

👍