Baby susu formula

Sini ada ke yang bagi susu formula sejak baby lahir.. apa effect kalau dia da besar? Tak mampu nak fully breastfeed

3 Balas

Maybe takda apa laa sis. Sy dari awal pregnant mmg dh niat nak bagi susu badan jee 100%. Tp apakan daya, susu sy cair & sikit. Anak sy masa 1 bulan berat turun tau. Doktor dah warning masa tuu kalau berat tak naik nanti kena jumpa pakar. Lepas tuu sy campur je susu badan & susu formula. Alhamdulillah syukurrrr skrg berat naikk jee. Anak sy tido lena. Happy je sebab kenyang. Kalau tidak asyik nak melekat je dgn tetek. Sampaikan sy nak mandi, makan pon tak sempat. Rupanya dia lgsg tak kenyang susu badan sy. Awk jgn risau, susu formula memang membantu 😘

1y ago

thank you sis for the sharing ❤️

Effect dari segi apa ya. Perkembangan setiap baby berbeza dari segi apa apa pun sis. It's okay, takkan hilang title seorang ibu pun, kalau baby bf atau formula 🫶🏻

xde efek kot sis..sy sendiri pun masa kecik minum susu formula je,alhamdulillah sihat😅