missed miscarriage

Siapa sini pernah kena diagnose missed miscarriage tapi selamat melahirkan baby? Mksd missed miscarrige mcmn ya?

8 Balas

Missed miscarriage ni maksudnya kandungan tak jadi takda heartbeat ataupun size sgt kecil dari usia missed period, tapi ibu takda tanda2 keguguran mcm bleeding atau sakit perut. Biasa 20% akan end up keguguran. Kebiasaannya kes2 mcm ni jd sbb baby mungkin ada risiko kecacatan yg x boleh mengembang ke peringkat seterusnya. Pemeriksaan berkala akan detect sama ada kandungan boleh slmt atau x

3y ago

jawapan yang paling lengkap and tepat dengan soalan. thanks sis 🥰👍

mcm sy, scan 6 minggu npk kantung sahaja, 8 minggu scan dah nampak baby tp xda heart beat, 10 minggu scan masih xda heart beat dan saiz kantung masih seperti 8 minggu haritu. doktor diagnose missed miscarriage, doktor ckp kantung dah mengecut sedikit dan shape pn dah xcantik. skrg, tunggu kantung jatuh sdiri dalam masa 2 minggu. klu x jatuh sdiri jugak,kne warded untuk d&c. skrang redha je, wlaupun sedih. mungkin ada yg lbh baik slps ni..

2y ago

Saya trauma dnc.. Saya dcuci tanpa dbius.. Mjerit sakit pun kne marah. Kne bulan 5 thun ni kt hosp kerajaan shah alam.. Nurse brutal n rude sgt

sya ada bleeding 16week pg klinik kna ckp threatened miscarriage tp scan baby ok degupan jantung ada n ada pergerakan halus jg dlm bbrapa hari bhenti lpas tu ada lg blik hati rasa xsdap sngt trus sbb masi ada trus g emergency scan pn baby ok jg

macam saya kene molar pregnancy.. nak masuk 10week masa tu scan2 nmpk bulat2 dalam rahim janin da hancur trs warded cuci.. skrg appointment pakar rancang 2tahun atas nasihat dokter...

4y ago

Sakit tak cuci.. Saya tunggu masa nk cuci kalau baby tak turun.

Alhamdulillah...semlm scan nmpak degupan jantung...DH mulai nmpak kaki n tgn....doakan baby sya sihat...

4y ago

Cite lah dari mula smpai sis kene jmpe dr pakar

silent miscarriage. kita taktahu pun yang janin kita takjadi. bila scan ukurn janin takmembesar ikut yang sepatutnya. saya baru lepas miscarriage.

4y ago

sama la. sy bru disahkan tadi. darah dah start keluar sedikit demi sedikit. dr suruh tgu 2 minggu, then dtg hospital lagi

gugur tnpa sedar ke sis?

Sy dlu mse 21w bby dh kuar..proses sme mcm mlahirkn..xde cuci pn sbb mmg sy mlhirkn bezanye xckp bln je..dh 2kli sy kne mcm ni..yg frst pmpuan yg secnd lelaki....alhmamdulillah yg ktga ni slmt smpi msanye lelaki jgak skrg tgh prgnt yg ke 4....doakn sy slmt smpi masnye tk yg ke 4 ni..

5y ago

Lps 2 buat cekup kt hsptl...pkar xdpt ksn ape pncanye...lps brsln ank no 3 br sy dpt tw ape punca sbnrnye..rhim sy xkuat@keddkn ke bwh sngt..dktr ckp xblh wt keje lgsg klu prgnt lg n rhim kne ikat nk ellkn trjdi lg...