Ibu hamil kena kencing manis semasa mengandung?

Siapa kat sini ibu hamil kena kencing manis time pregnant? Kandungan saya baru masuk 15 weeks.. Klinik kk baru lepas call bagitau result air gula saya, result saya mula (5.2) and (7.6). Saya kena kencing manis time pregnant hurmm sedihnya saya rasa. Lagipun ikutkan sejarah family memang ada sakit kencing manis, mak saya sendiri penghidap kencing manis. Lepas ni kena on diet la and kena control makan follow up dari pegawai pemakanan. #ingintahu #firstbaby #firstmom

2 Balas

Sama la mcm saya.. sah gdm masa 12w. Setakat ni nurse kk still pantau lagi.. and sy mmg dh start cut sugar lepas dpt tahu ada gdm.. kadang kalau teringin sgt , baru amek tapi sikit je .. jgn sedih2 pun. Bersabar ya