Stretch Mark membiak

Siapa dah 5 bulan perut dah naik stretch Mark. Sy pakai losyen stretch Mark dr awal trimester lg kenapa naik jugak🤧. Pakai dua kali sehari.. Dah masuk botol ke tiga.. Agaknya kurang air ke atau kulit keturunan? Vitamin c pun makan.

34 Balas

xtahu la sis, saya sebelum mengandung memang dah ada HAHAHA 😂 masa mengandung xde pulak naik yg baru. dah givap dengan selulit ni. last2 pikir mcm org putih je la.. anggap selulit ni tiger claw Hahahaha 🤣

sis jgn garu...gosok2 manja bole. pregnant akan buat kita gatal sb regangan perut mkin membesar...bukan perut je,punggung pn sma. sy pn x pki krim minyak apa sgt. tp sy xkn garu kalau gatal...

normal sis . sy xde naik kt perut walaupn bby dh 30 weeks . tp kt tetek sy bercorak² . smpai kulit pn xmulus dh 🥲 kdg² segan ngn suami sndiri . nsib baik laa suami jnis memahami .

seingat sye,ad doktor yg ckp,losyen utk elak stretch mark tu scam..😂 sye tak tau ad ke tak,x nampak..suami pun x tegur pape...jap lg sye cek la tengok kt cermin...huhu

mmg org mengandung naik strech mark. nnti lps bersalin kena pakai losyen tu. xyah dok risau sgt. ilang la nnti tu. jgn garu je. nnti kulit jadi mengerutu. kalau gatal gosok je.

mcm sy smpai 8bulan ni,xde stretchmark naik,pakai krim stretchmark tu.. lps tu elak kan pkai sluar yg getah nya terlalu tebal atau ketat,and palingg penting jangan garu perut

cya pla dri awl smpI skrng da msuk 8 bln xda strchmark..tpi orng kata klo xda strchmark spnjng mngandung ni akan timbul selepas bersalin..hrp lr xde jga🤣🤣🤣

Mmng akn naik sis,,mmng lumrah kita wanita ni akn ada tu,jgn runding trus kn pkai losyen nnt lepas bersalin skjap ja dia punya gelap,lma2 jd cerah xkn ketara.

sy masa 2 bulan tu ade parut2 .ingatkan alahan, tp sampai skrg ade lagi. sapu gak losyen. kalau xde effect dalaman , sy biar je. sapu je losyen.

saya dari anak sulung stretch mark banyak sampai anak no dua ni tak pernah pakai apa2 losyen sebab rasa malas 🤣 biar p la kat situ ..