Cara nak ajar baby bf

Siapa ada tips nak ajar baby bf sebab 3 hari pertama lepas bersalin baby minum susu formula je sebab susu belum ada. Masuk hari ke 4 baru start ada susu. Tapi baby tak nak hisap nipple #1stimemom

1 Balas

Maybe baby dh nipple confuse tu. Boleh cuba cara/tips mommy lain dulu. Kalau dh tk boleh, baru cuba cara ni. - Buat susu baby dlm bottle dia ( buat sikit je ) then ibu dukung baby dlm posisi nak menyusukan. - minta seorang suapkan botol susu dalam mulut baby, ibu ready utk bf baby. - habis je susu dalam bottle atau lepas tarik je bottle drpd mulut baby, ibu terus sambung df. Cepat cepat. Ni sharing drpd nurse yg ajar tips bf lepas sy bersalin tp cara ni kene menjadi by first trial. Kalau failed, confirm baby ngamuk. 😉 Good luck ibu 💪🏻☺️