Gunting

Siapa ada pengalaman bersalin kat private hospital? Kena gunting jugak ke ? Ramai kata kalau gov akan kene gunting jugak anak first n 2nd....mommies macam mana ya?

4 Balas

Nurse tak akan gunting perineum sekiranya tiada keperluan. Saya dulu kena gunting juga, tp bahagian dlm je. Kat luar tak. Sebab tu masa saya berpantang dulu tak rasa sakit dekat perineum. Rasa nak berlari pun takda masalah. Cuma saya hati2 je,takut kalau jahitan terbuka.