Cara nyapih anak usia 1.7bulan

Sharing donk Bun, krn sya hamil lagi jadi anak sya harus disapih tp gimana yaak cara nyapih anak 1.7 bulan? Kl siang kan sya kerja, dia nen nya hanya mlm aja. Udh sya sounding blg "minggu depan abang udh no nen yah." tiap hari sya sounding mulu tp anak ku malah makin jadi nen nya. Tiap sya blg "nen nya basi" eh anak sya malah jwb "liad liad" jd malah enen. Udh sya kasih garem, minyak kayu putih, bedak, tepung terigu eh sm dia malah di bersihin. Hufft, ada aja akal nya. #bantusharing #ingintahu #firstbaby

11 Tanggapan

dikasih pewarna makanan merah coba bun

2y ago

gagal bun barusan sya kasih lipstik, anak ku minta liad trs lgsg dbersihin sm dia dan berhasil nen 😊