Selamat bersalin. Due 29/7

Setelah 5 hari berkampung di wad alhamdulillah saya dah selamat bersalin. Induced belon sudah, induced drip sudah. Jalan masih stuck 3cm. Terpaksa czer, baby berat 3.8kg boy jam 3.13am selamat keluar. Due date 29/7, bersalin pada 20/7. Dua-dua cara saya dah alami, melahirkan normal dan czer ternyata melahirkan czer lagi sakit dan susah nak bergerak bagi saya. Epidural 2x, ubat tahan sakit tak usah cerita berapa banyak saya terpaksa ambil. Saya doakan ibu yang masih menanti dipermudahkan segala urusan. Benarlah janji Allah, ibu yang mengandung dan melahirkan, pahalamu amat besar 🥰 sakitnya tak terkata.

Selamat bersalin. Due 29/7
4 Balas

Sy warded di hosp sbb bby tak active.. tp dyutan bby okay. Doc kata terpaksa induced. Bila dgr doc ckp byk komplikasi induced ni berdebar juga. Tggu masa utk induced skrg ni. Hopefully diberi kekuatan spt sis. Anyway congratulations sis. Sy ni bru nk mlhirkn ank pertama.

2y ago

Alhamdulillah sy selamat bersalin czer la tapi. Alhamdulillah baby n saya selamat.. berat 2.5 38wks 6days. Thank you atas doanya.. selepas induced dua kali xjalan still 1cm. Kena pergi operation room.

tahniah sis alhamdulillah semua selamat. ade yg kate beranak normal lg sakit mungkin ade sebab2 trtentu kan😅 boleh thu sis knpe baby kena keluar awl ye? mesti montel tu kn baby. sy lhir ank bert 3.5kg ,umr 2tahun berat dh 17kg,xlarat nk dukung😂

2y ago

kan.. dapat buat tenaga sikit, dah la malam tu saya x makan. mmg total lost xda tenaga. tqsm puan 🥰

Alhamdulillah..selamat berpantang sis' cOmel je baby tu wpn nmpk sikit je😀 saya due 26/7 nie pn msh blm ade tanda² juga..isnin nie dh kena serah diri' induce sbb baby kecil n ada gdm dc..dOakn saya kuat mcm sis juga yer..

2y ago

Aamiin..tkasih sis' bagi semangat kat saya..

Allahuakbar. Dua² mommy rasa. Ibu je yang kuat hadapi sakit bersalin 💪🏻 alhamdulillah. Tahniah. Selamat berpantang

2y ago

Sama² . Yela kena inject sendiri. Alhamdulillah semua selamat