Keliru 😞 upt samar+spotting

Sesiapa ada pernah jdi mcm sya ni tak? Upt samar lps tu kluar drh sikit wrna merah tpi cuma sehari selebihnya tu kluar coklat seakan2 kuning mcm tu jak. Tolng kwn2 share klau ada pengalaman jdi mcm sya ni 🙏🏻 sya period tak menentu last period 25.5.24 lps tu kering dlm 14.6.24. Sya cek upt sbb bdan rsa lain n tekak rsa kelat lain dripada biasa n sya kerap pening sepanjang hri 😔

Keliru 😞 upt samar+spotting
8 Balas

Kalau pegi klinik pun doc akan cakap negatif awaknya. Saya dah lalui fasa ni. Di mana mengharap double line appear clear tanpa perlu belek2. Musuh utama kita kat sini adalah masa dan kesabaran. Awak kena tunggu 1-2 minggu lagi if period masih delay. Awak boleh test upt lagi. Sometime hormon tu awaknya. Jangan terlampau stress memikirkannya

2mo ago

Sama sama sis. Dalam masa menunggu ni tetap kena berjaga2 ya. Setiap apa yang awak buat. Makan minum, aktiviti seharian. Just in case sbg langkah berjaga2.

saya delay period dkt sebulan tapi tak pernah lagi buat test cuma kerap muntah and fikir tu gastrik sbb pernah menghrp double line end up tak pregnant so next period delay period almost 2/3 week tpi tak check sbb tak nak menghrp gi hospital sbb muntah non stop doc bgitau pregnant 4 week☺

2mo ago

semoga ada rezeki sis,amin☺☺

doctor kata kat saya kalau baru 1 minggu -3 minggu kdg2 mmg x dpt result positif. Mcm saya sis.. tahu2 dh pregnant 5w cause alahan semua xde cuma tiba2 sakit perut, xde selera mknn.. check utk keracunan mknn sekali tiba2 tau ad bby rupanya. Alhamdulillah doakn saya yaa

2mo ago

Aamiinn ya rabbal alaamiinn 🤲🏻 Mcm sya plak lps 3 mggu abis period sya kluar spotting lps tu bila sya bnyk begerak or buat kerja kemas bilik mcm tu spotting tu akn kluar tpi bila sya bedrest lngsung tak kluar apa2 cuma kputihan ja.

sy dlu priod pun xttp trikh pun hri buln dtg priod x sma stiap buln tp sbb skit prut pgi cek klinik tau2 dh 4 minggu 2 hri skrng 6 mnggu 4 hri daa

2mo ago

mgkin awl lg nk cek sllunya klau lwt priod dan mngndung pun upt xkn bleh detect klau 3 mnggu klau 4 mnggu bleh detect..sy pstif cek kt klinik dgn hospitl..

haah...klau 3 mnggu delay xleh detect lg..klau sbuln xdtg priod n slps trikh sptutnya tnggu dlu jgn cek lg..tnggu smnggu dua ke...

Last period awak 25/5 sampai 14/6? Tak normal ni awak. Lebih daripada 15 hari adalah istihadhah. Sebaiknya pergi check ya.

2mo ago

Yeke sis. My mom pun pernah macam ni jugak. Period lebih daripada 15 hari. Pergi hospital refer O&G. Terus dapat detect punca. Ada fibroid. By right cycle lebih daripada 15 hari tak normal. Takde rawatan susulan ke awak?

Upt negative ni so spotting tu period

Ikut gambar - ve