Takada sakit atau alahan.

Hi semua,saya dah 10week pregnant.Normal ke tiada alahan & hanya sakit badan sahaja? Saya juga kadang2 rasa macam tak pregnant. Last scan sebelum ni 8 week, alhamdulillah sudah ada heart beat #firstbaby #pleasehelp #firstmom #ingintahu

16 Balas

normal xde alahan setiap org x sama.. x semua akan dpat alahan ada je yg xde bersyukurlah bg yg xde alahan tu.. jgn diminta utk nk alahan x happy pun 😁 bila dh kena alahan hah baru tahu mcm mana.. tiap² hari nk hadap alahan dgn mcm² ragam jenis alahan klau msuk sec trimester dh habis alahan bersyukurlah ada yg meleret sampai 9 bln pun ada alahan mcm sy dulu 😣sumpah penat stress nk hadap alahan tiap hari sampai prnh terfikir benda² yg negatif tp mengucap blk sbb fikir anak dlm perut jd kena jgk kuatkan diri..

2y ago

Betul tu saya dh 3 bulan still alahan lagi tp berkurang sikit dari awal ii mengandung penat dy diri sendiri je tahu.orang lain xakan paham mcm mne kita hadap cuma mengharapkan baby dalam perut sihat je🥰