Fruits

Hi semua tumpang tanya boleh tak kita makan buah naga (dragon fruit?) masa preggy.. Tadi dah makan tapi doubt jugak. Tq all.

36 Balas

Boleh je makan. Klu mkn buah naga yg isi purple kadg2 ada yg keliru jika najis @ kencing jd merah. First ibu hamil mesti igt najis berdarah@mslh pundi kencing. Sedgkn ia cm mempengaruhi sj dan ia tak memudaratkan. Klu ia penyebab gugur rasa blh rujuk pakar O&G sendiri tentang kesihatan rahim kt yg sebenar.

4y ago

Yup betul tu... Boleh mkn tapi berpada semasa mengandung ni... Sekali mkn tu jgn la sampai ambil 2 hingga 3 biji cukup sekadar 2 3 potong atau separuh biji..