dilema nak khawin

hi semua. sy nak minta pendapat sini. skg sy tengah pregnant 8 week dan belum berkhawin dan mmg tgh bercadang utk khawin dlm masa terdekat ni. tapi masalahnya sy tengah dilema sy takut bila khawin sy yg kena tanggung kehidupan kami. sebab boyfriend skg xda kerja kdg sy yg bagi duit dgn dia. nak kawin ni pun sy yg tolong loan bank. apa patut saya bt haruskah sy berkhawin lelaki seperti ini..

24 Balas

sis fikir panjang2 sis klau sis rasa mampu hadap semua ni sis kawin..tapi jagan buang bby tu dan jgan gugur.klau xmampu jaga bg sy sis.sy akan bg didikan dan kasih syg.0193358676

Stop bagi dia duit! Dia lelaki perlu banyak usaha dan bertanggungjawab. You kena bagi dia nasihat secara matang dan tegas. Buatlah keputusan dengan baik.

Kalau nk kawen untuk jdkan laki tu bapa sah pada anak xperlu buat loan.. Kawin setakat yg mampu.. Nnt kedepan awak yg krna tanggung hutang tu.. Halal kan dl..

Pls sis jgn kwin dgn dia. Nanti ssh hdup awk... bsarkn baby baik2 hdup elok2 dan minta maaf dgn fmly. Jauhkan diri dari jantan xguna tu.

Dlu bf bekerja tapi skg x dan sy berharap dlm masa terdekat ni dia boleh dapat kerja. Skg sy yg tengah byk keluarkan duit😔

Register as single mother sahaja sis. Senang je urusan. Pegi pesuruhjaya sumpah je masa anak lahir nt

Big No! Klu rae nk tnggung die seumur hidup teruskan, kalau xnk terseksa sila move on

sis klau xnak bby boleh pm sy 0193358676.sbb sy sdang mencari anak angkat

Minta pendapat ibubapa sis. Mereka lebih tahu.

Harap xkawen laki camtu... Terseksa.. Kita dah rasa