Berat baby 33w

Hi semua. Selasa lepas saya scan 32w. Dr kata baby sya kecil 1.69kg. Ada cara tak nak bagi dia naik berat. 😂 Saya xda alahan apa jenis yang makan ja apa yg dapat makan. Tak memilih. Bila saya google sbnrnya berat bby saya normal ja. Share pengalaman ibu2 smua.

8 Balas

Ada masa utk baby membesar lagi , mudah mudahan berat dia bertambah lah smpai masa dia nk kluar nanti ... scan tu pun bkn tepat , hanya anggaran sahaja . doa lah smoga smua nya normal ya . semoga dipermudahkan urusan sis😊

2y ago

baik sis. rasa risau sbb doc kata cmtu.

Normal je awk.. better membesar kat luar drp dlm perut sebenarnya klu tk nnt bnyk koyakan msa bersalin.. doc kat tmpt sy pesan cmtula. Tp ats rezeki jgk yg penting ank sihat.. 😁

2y ago

kan. anak first saya dlu 2.9kg itu pun bagai nak rakk melahirkan dia. 🤣. koyakkan bsar sbb vaccum. baby distress 12jam layan contraction. maybe sbb first baby kan. skrg ni dah 3 tahun. ni nak ada adik lagi. smoga baik2 saja.

Normal jeh sis, sy pn 32week mnggu lepas scan 1.78kg. Doc tade ckp pn kecik, InshaaAllah. Nnti da ckup bulan, msti berat dia naik. 😍

2y ago

aah sis. semoga bjlan lancar ya

normal je tu sis,sy pun bby kecik je scan 30w hri tu 1.30kg je...ni 34w xscan pun lg...tnggu 14hb ni kk law doc nk scan😂

hehe.. normal, bru scan 32w dgn dr. kk .. dr. kata baby 1.7kg.. ok, bgus alhamdulillah 😍

Normal tu. Tapi kalau nak tambah bagi dia naik berat try minum susu HL marigold 😃

2y ago

Saya minum susu HL, 33w baby 2.4kg 🤣

sy scan 33w baby 1.7kg..doc cakap ok je..nti dia akan besar lagi

ye normal je tu