Gender baby

Hi semua, nak tanya berapa weeks ya baru boleh tahu gender baby?

14 Balas

depends pada baby. kalau dia nak tunjuk awal lah tahu. kalau x.. mcm saya 28 week baru nampak. tu pun jenuh doctor pujuk, tolak2 perut sikit pun dia xmau tunjuk. tutup ja ngn kaki. last2 saya kena jalan2 pusing bilik doctor tu 2-3 minit baru terbukak sikit kaki dia. baru nampak. scan dari 18 week dia xmau tunjuk. doctor ckp pemalu betol anak awak ni... 😅😅😅

2y ago

kalau dia xmau tunjuk susah kan... saya pun dari 18week asyik tutup jaaa.. 28weeks p scan kat sonovision mmg doctor bg nampak jgak lah.. sb mmg nak scan gender. sb tu la kena jalan2 round bilik doctor bagi bukak sikit kaki dia

Saya masa 25w buat detail scan di swasta trus tau boy sbb ada pistol. Lps tu masa 34w mggu lepas buat 2d scan di kk doc cakap jantina lain xsma mcm yg detail. Ahh sudah.. sy ajak suami g klinik swasta terus lps balik dari kk tu nk scan lagi skali..doc tetap cakap boy..jd redha je la boy ke girl asalkan keluarnya nanti sihat sempurna..

kalau dah masuk 18w ke atas tu dah boleh tahu gender. nak lagi tepat boleh cuba detail scan kat klinik swasta. tapi depends kat baby jugak samada dia nak tunjuk atau tak. sis banyak-banyakkan pujuk baby tau suruh dia bagi kerjasama masa scan tu

16 ke atas tp tgok lah klau bby nak bagi krjasama 😂 sy bnyk kali dh scan bby tetap kepit2 wlaupun bnyk dh bnda upah utk bby ..ingat girl tp boy ..scan 32w bru bby tunjuk 🤭🤭🤭

18week ke atas. tp pengalaman sy stakat ni, dua kali saja baby tunjuk gender dia masa kena scan. skrg ni sy tgh menunggu hari. so nak cek gender mmg kena bgantung kerjasama baby tu la. 🤭

sy 17 weeks dah nampak gender. mmg baby tak cover2 tak malu2 haha. tak tau la ikut perangai siapa

depend. kalau baby bagi kerjasama masa scan boleh la detect awal. selalu nya 20weeks ke ats.

Ketika usia kandungan mencapai 18 – 22 week,kalau saye ritu week ke 24 clear nampak ..

minggu ke 20 I buat details scan, dah boleh nampak gender.

Saya buat 16w, nmpk boy mmg kluar boy