Burn out seorang ibu

Semoga diri sendiri dan semua ibu ibu mampu menghadapi burn out yang sangat mencabar jiwa raga .. tak pasal anak yang kena marah, padahal diri sendiri yang tak kawal emosi ... ya allah.. am i a bad mother ? Selalu cuba untuk kawal emosi .. tak nak terbawak .. tapi persekitaran buat emosi lebih tak terkawal ... sekadar untuk perkingsian perasaan ..

2 Balas

Jgn risau mommy.. semua ibu2 penah merasa burn out tu.. Klu penat wat keje rumah.. bincang dgn husband suruh dia tlg.. kte pun buat ape yg tmampu je.. fokus on anak dlu.. weekend ble cuti, peg jln2 mall ke taman ke amek angin.. InsyaaAllah, ble anak mkin besar, things will get better.. Jgn sedih2 ye mommy.. u can do it..

inshaAllah awak boleh. kalau tak okay, minta tolong husband n luah okay, jgn pendam. maybe awak perlukan me time or pergi bercuti ke apa , apa pun jgn fikir negatif.