Berapa minggu waktu anda dapat tahu?

Hi selamat tengah hari semua👋 Jom kita kongsikan moment-moment indah dalam hidup kita🥰 Berapa minggu ya usia kandungan mommies waktu mula-mula mommies dapat tahu pregnant dulu?🤰 Jom komen bawah😘

Berapa minggu waktu anda dapat tahu?
2030 Balas

👍🏻 laju tau wlpn sy xjangka pn yg sy preggo memandangkan period sy mmg btl2 xteratur. Bertahun2 TTC..setiap kli test bila period lambat, stiap kali tu kcw. 3..4bln period xdtg pn tetap jgk negative. 1bln lbh jgk guna app FLO utk track ovulation,tp sy xconfirm sgt pn yg akn cun sbb sdr yg period xteratur utk berthn2 (smpi perlu jumpa OBGYN setiap 4bln). Bla FLO bgtau menjelang ovulation day (26/08), sy atur la BD dgn husband..selang sehari smpi cun2 ovulation day tu. Lps tu stop & rht utk seketika sbb xnk tertekan sgt soal tu. 09/09 & 10/09 ML juga (sy sentiasa catat).. Period msih xdtg2. ****info: slama 3bln kblkgn tu..stiap kali nk period breast sakit2, rsa lbh keras..tp biasa jgk laa...yg sgt menghairankn ialh.. puting & areola tu jd hitam sgt2 mcm org preggo/sdh melahirkn tu. Bila dh period, kaler dia back to normal. 21/09 @ 5am bgn nk siapkn bekal ank p sklh, buka jk mata...sy tb2 rsa nk check kencing (upt). Bla kuar result..2lines but..garis kedua xjelas sgt. Sy ambik gambar send bg kakak sy..tny dia nmpk brp line..dia kata 1. Tp sy nmpk 2lines..cma 1 tu samar2..xterang. Esok hr nya sy test lg..mkin jelas. Mmg positif. So..sy jangka persenyawaan telur terjadi pd 09/09 or 10/09 tu sbb bila sy scan klinik 24/09 tu..xnmpk apa2..smpai2 doktor klinik sy refer sy p hosp bsr yg da byk pakar. Setiap selang 2mgu sy p EPAU. Pakar srh sy jaga mkn & rht... jgn bt kj yg pnt2..hrp baby btl2 jd. Struggle jgk doktor di klinik nk jangka usia kehamilan memandangkan diorg ikut 1st day of last period. Dh period sy mmg xteratur kan..