sakit ketika angkat dari baring

selamat petang mama2 semua,sya preg dah masuk 31w,ank kedua.,stiap kali bngn dr tdur or baring sya akn mrasa susah utk trs angkat dan akn brasa sakit d bhgn celah kngkang.kdg2 bhgn wanita pun akn brasa ngilu.knp mcm tu?ada yg mngalaminya jg ka?

2 Balas

Cara bangun kena betul, mengiring ke kiri, bangun perlahan-lahan .. Kena ada support tolak badan dgn tangan / palang dari katil. Tak pun letak Kerusi tepi katil untuk pegang. Kerapkan senaman kegel. Bila kandungan membesar, ia menghimpit otot berhampiran. Bahagian pelvis kita mengembang.

Mana boleh terus bangun.. kne duduk dlu sekejap bg darah mengalir elok.. nak bangun tu pulak kne mengiring. Kalau terus bangun camtu mmg sakit la