Tempoh Anda Dalam Dewan Bersalin

Selamat pagi, Mommies! Yang sudah ada pengalaman bersalin, boleh kongsikan sedikit dengan Min berapa lama anda berada dalam dewan bersalin?

Tempoh Anda Dalam Dewan Bersalin
117 Balas

pukul 8 pagi start sakit perut igt nak berak so sejam dkt toilet ulang alik tapi xkeluar apa pun. pukul 9 lebih pergi hospital check bukaan dah 2cm + show pastu pecah ketuban sendiri. masa tu hb tggi so dr ckp kena refer HUSM. dalam 30 minit bukaan dah 4cm lps tu contraction makin kuat sampai nurse marah ckp sy minum air selusuh sy masa tu menggigil sakit malas nak gaduh dgn nurse sampai mak sy pun dia mrh ckp bg sy minum air selusuh. pukul 11 baru ambulance sampai terus ke HUSM dalam 40 minit perjalanan tahan contraction masa tu mmg nak beranak dah tapi nurse kepit kaki sy xbg teran. sy mampu jerit n teran je utk hilangkan contraction maha dahsyat tu tapi doa nabi yunus xhenti kt mulut. sampai je HUSM tolak masuk LR, dr terus gunting n masa tu contraction mmg sakit gila xleh nk tahan terus teran. 2kali teran keluar seketul baby boy berat 3.02kg dalam pukul 11.48 am 26/2/2022. mudah je rasa bersalin walaupun sakit sangat